lauantaina, huhtikuuta 11

Twilight - sarja: Houkutuksesta Aamunkoihin


Tulipa tässä luettua nyt sitten Twilight-sarja, johon kuuluvat kirjat Houkutus, Uusikuu, Epäilys ja Aamunkoi(viimeinen kirja ilmestyy suomeksi lokakuussa 2009). Odotukset eivät olleet kovin korkealla. Olin käynyt katsomassa ekan osan jo elokuvissa ja pidin kyllä siitä, mutta epäilin kirjan olevan melkoisen heppoinen ja tyhmä teinityttö vampyyri-sarja... No olihan se sitäkin. Mutta loppujen lopuksi jäin ihan koukkuun.

Ensimmäinen kirja tuli luettua yhden illan aikana ja seuraava kirjat samaan tahtiin. Valvoin yötä myöten lukemassa enkä voinut lopettaa vaikka kello läheni aamu yhtä. Varsinkin eka kirja oli aivan mahtava ja nauraa hihittelin itsekseni koko ajan. Neljättä kirjaa jouduin hieman odottelemaan, sillä olin saanut vain kolme ensimmäistä suomennettuna joululahjaksi. Viimeinen osa piti käydä Akateemisesta ostamassa englannin kielellä, mutta oli se sen arvoista. On tosin myönnettävä, että sarjan taso laski joka kirjan myötä jonkin verran, mutta yhtä kaikki lukemista ei voinut lopettaa. Ja nyt kärsin pahoista vieroitusoireista enkä voi olla sepittämässä päässäni tarinoita siitä, miten kaikki jatkuu.

Twilight-sarja ei ole mikään syvällistä filosofista pohdiskelua sisältävä kirja, jos ei mukaan lasketa muuttuako-vaiko-ei-muuttua-vampyyriksi kysymystä sekä rakkauden teemaa. Mutta toisaalta juuri se teki kirjoista niin vastustamattomat. Niitä pystyi lukemaan ilman sen kummempia pohdiskeluja ja ajatuksia. Kirjoja lukiessa tuli hyvä fiilis ja istuin naama kiinni kirjassa usean päivän ajan ihmeellinen virne huulillani. Perhe sai taas huomata, että olen täysin kuuro ja sokea ympäristöni tapahtumille lukiessani jotain hyvää. Kuinkakohan paljon mahtoi mennä ohi tapahtumista, kun keskityin niin Twilightiin :) En ole pitkään aikaa saanut luettua muita kuin koulukirjoja. Voipi olla, että tämäkin kokemus olisi kannattanut jättää kesälomaan, sillä nyt kärsin pahoista vieroitusoireista ja pohdin koko ajan minkä kirjan lukisin seuraavaksi. Minä olen nimittäin riippuvainen kirjoista siinä missä joku tupakasta tai huumeista... no ainakin minun riippuvuuteni kohteet (koirat ja kirjat) eivät pilaa terveyttä. Mitä nyt silmät ja luut, jos sattuu kaatumaan pahasti lenkillä.

Asiaan perehtymättömille kirjasarjasta vielä sen verran, että Twilight-sarjassa on kyse ihmistyttö Bellan ja vampyyri Edwardin rakkasutarinasta. Ah kuinka romanttista, eikä yhtään tarvitse ahdistua ja miettiä syntiä syviä. Ongelmilta ei luonnollisesti voi kuitenkaan välttyä, kun toinen on kömpelöin ja onnettomuusalttein ihminen ikinä ja toinen on vertajanoava ja täydellinen vampyyri. Soppaa hämmentävät vielä ihmissusi-muodonmuuttajat ja kaikki "pahis" vampyyrit + Edwardin vampyyri-perhe, jonka on enemmän ja vähemmän vaikeaa suhtautua Edwardin elämän rakkauteen. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin ja Edward ja Bella saavat toisensa... sekä paljon muuta.

Ei kommentteja: